Göta Energi har gått från ett mindre elbolag till ett av Sveriges största på ett fåtal år, med prisgaranti och ett av marknadens lägsta påslag (1 öre/kWh) är det kanske inte så konstigt.

Göta Energi går att rekommendera för alla typer av hushåll, om du tecknar ett avtal nu får du dessutom 500 kronor i avdrag under ditt första år som kund.

På denna sidan presenterar vi information som är viktigast för dig som funderar på att bli kund.

Göta Energi har gått från ett mindre elbolag till ett av Sveriges största på ett fåtal år, med prisgaranti och ett av marknadens lägsta påslag (1 öre/kWh) är det kanske inte så konstigt.

Göta Energi går att rekommendera för alla typer av hushåll, om du tecknar ett avtal nu får du dessutom 500 kronor i avdrag under ditt första år som kund.

På denna sidan presenterar vi information som är viktigast för dig som funderar på att bli kund.

Skärmdump av Göta Energis hemsida

Passar bäst för dig som bor i:

Radhus

Villa

Passar sämre för dig som bor i:

Lägenhet

Fördelar & Nackdelar

Fördelar

Prisgaranti ger dig garanterat Sveriges lägsta elpris

Få 500 kr rabatt under det första året

Ett av marknadens lägsta påslag - 1 öre/kWh

Bonustimmen ger dig en timmes gratis el per dag

Nackdelar

Kan vara svårt att bevisa priset från tidigare elleverantör för samma period för att nyttja prisgarantin

Sammanfattning

Vi tycker att det ska vara enkelt att hitta och byta elavtal. Vi försöker ta bort all onödig information och bara förmedla det som är viktigt. Om du, efter att ha jämfört de olika elbolagen, fortfarande känner dig osäker på vilket elavtal du ska välja, kan du läsa lite mer information om respektive elbolag nedan, kort och informativt:

  1. Varför det är värt det: Prisgarantin gör det möjligt för alla att få det billigaste elavtalet, det kan dock vara problematiskt att bevisa att ett annat elbolag skulle vara billigare om det skulle bli aktuellt.
  2. Kostnad: Med prisgaranti och 1 öre/kWh i påslag får du ett billigt elavtal oavsett typ av boende.
  3. Rabatter och erbjudanden: Få en av marknadens bästa erbjudande med 500 kr rabatt, bonustimmen och prisgaranti.
  4. Kundrecension: Du kan läsa ett exempel på recensioner som plublicerats på Trustpilot nedan. För att läsa samtliga går du hit: Trustpilot.

1. Varför det är värt det

Göta Energi är det elbolag som har växt mest i Sverige under de senaste fem åren. Anledningarna till det är flera, bland annat så har de prisgaranti vilket gör att du slipper jämföra priser eftersom du garanterat får det bästa och billigaste elpriset hos dem. Bonustimmen är en annan tjänst som andra elbolag inte erbjuder, bonustimmen innebär att du får gratis el en timme per dag, under årets alla dagar, det enda du behöver göra är att aktivera tjänsten under ”Mina sidor” och även använda e-faktura eller Kivra. Utöver prisgarantin bjuder även Göta Energi på tre månadsavgifter om du måste vänta längre än 24 timmar på svar på en mejlförfrågan eller mer än 5 minuter om du ringer till dem.

Just nu får du även 500 kronors rabatt på elen under ditt första år som kund hos Göta Energi.

Det går att göra ett miljömedvetet val när man väljer elavtal hos Göta Energi, för 29 kr/mån tecknar du tillägget ”Rent Vatten”, all din el kommer då enbart från vattenkraft. Du bidrar då även till att utvecklingsländer får rent vatten genom samarbetet med WaterAid

2. Kostnad

Se aktuellt elpris på hemsidan.
Påslag: 0.01 kr/kWh.
Årsavgift: 588 kr (Med 500 kronors rabatt under det första året blir den egentliga årsavgiften 88 kr under det första året).

3. Rabatter och erbjudanden

Just nu får man som ny kund hos Göta Energi 500 kr i rabatt på elen under det första året (ca. 42 kr/månad). Erbjudandet gäller för alla nya kunder som tecknar Göta Energis rörliga elavtal Spot On som är deras mest populära och billigaste elavtal.

OBS! Glöm inte att aktivera Bonustimmen inne på Mina sidor när du tecknat ditt elavtal. Du får då gratis el under en timme per dag om du använder e-faktura eller Kivra.

4. Kundrecension

”När jag kommer hem vill jag tända smålampor och krypa in i en mysfilt och slå på teven och se en skräckfilm. Tack vare Göta Energi kan jag ha koll på att inte Boogeyman kommer och tar mig ! Detta är ingen självklarhet med andra Elbolag. Med Göta Energi känner jag mig trygg både i och utanför garderoben. Likaväl som i duschen, att ljuset finns där och att inte någon Norman Bates väntar på mig. Med både Spot On Bonustimmen och Rörligt Elavtal har jag aldrig känt mig mer hälsosamt ekonomiskt medveten. Underbara Göta Energi det enda valet för MIG.” — Helena