Telge Energi Omdöme

Telge Energi säljer uteslutande miljömärkt el till ett pris som står sig väl mot andra elbolag.

Om du tecknar ett elavtal nu bjuder Telge Energi på hela första årsavgiften samt ger dig 400 kronor extra per varvad vän.

Vi rekommenderar Telge till folk som bor i små till medelstora bostäder, läs hela vårt omdöme nedan för att få en snabb överblick av vad du kan förvänta dig.

Telge Energi säljer uteslutande miljömärkt el till ett pris som står sig väl mot andra elbolag.

Om du tecknar ett elavtal nu bjuder Telge Energi på hela första årsavgiften samt ger dig 400 kronor extra per varvad vän.

Vi rekommenderar Telge till folk som bor i små till medelstora bostäder, läs hela vårt omdöme nedan för att få en snabb överblick av vad du kan förvänta dig.

Skärmdump av Telge Energis hemsida

Passar bäst för dig som bor i:

Villa

Radhus

Passar sämre för dig som bor i:

Lägenhet

Fördelar & Nackdelar

Fördelar

Gratis månadsavgifter första året

Uteslutande miljömärkt el

Få 400 kr per varvad vän

Nackdelar

Elpriset är inte bland det billigaste för privatpersoner i lägenhet

Sammanfattning

Vi tycker att det ska vara enkelt att hitta och byta elavtal. Vi försöker ta bort all onödig information och bara förmedla det som är viktigt. Om du, efter att ha jämfört de olika elbolagen, fortfarande känner dig osäker på vilket elavtal du ska välja, kan du läsa lite mer information om respektive elbolag nedan, kort och informativt:

  1. Varför det är värt det: Välj mellan fast, rörligt eller vinteravtal för att ta del av det bästa erbjudandet som Telge Energi har att erbjuda. Vi slår gärna ett slag för Vinteravtalet som erbjuder rörligt avtal på sommaren och fast på vintern.
  2. Kostnad: Under det första året kan du få ett miljövänligt avtal från 0.95 kr/kWh utan årsavgift.
  3. Rabatter och erbjudanden: Gratis månadsavgift under hela det första året, samt 400 kr extra per varvad kund.
  4. Kundrecension: Telge Energi är en av de mest populära elbolagen hos Trustpilot, läs deras omdömen här: Trustpilot.

1. Varför det är värt det

För dig som verkligen vill försäkra dig om att all din elenergi kommer ifrån hållbara energikällor är Telge Energi elbolaget för dig. All el som Telge Energi producerar och säljer är nämligen certifierad enligt miljömärkningen Bra Miljöval.

Hos Telge Energi har du valfriheten att välja mellan tre olika elavtal; Rörligt elavtal, Fast elavtal och ett elavtal som Telge Energi kallar för Vinteravtal, ett elavtal som ger dig fast pris på vintern och rörligt pris på sommaren, alltså en mix av rörligt och fast elavtal. Under stränga vintrar kan Vinteravtalet visa sig vara ett klokt val, eftersom vintern är den period då elpriset tendera att vara som högst kan det vara bra att ha elpriset bundet under den tiden, under sommaren, då elpriset är billigare kan ett rörligt elpris vara mer passande.

Du som äger en egen fastighet kan till och med tjäna pengar genom Telge Energi, detta genom att införskaffa egna solcellspaneler som du installerar på ditt tak för att sedan sälja den elenergi som du själv inte konsumerar tillbaka till elnätet. Med en livslängd på minst 30 år är det en bra investering som kommer ge garanterat god avkastning i framtiden.

2. Kostnad

Miljömärkt el med rörligt elavtal från 0.95 kr/kWh.
Påslag: 0.05 kr/kWh
Årsavgift: 588 kr (gratis hela första året)

3. Rabatter och erbjudanden

Som ny kund får man fri månadsavgift under det första året, till ett värde av 588 kr.
Få 400 kronor i rabatt för varje vän som du värvar till Telge Energi, även vännen som du värvar får 400 kronor i rabatt, en så kallad ”win-win”. De 400 kronorna dras av från kommande faktura, om din faktura är mindre än 400 kronor delas rabatten upp över flera fakturor tills du fått ta del av hela beloppet.

4. Kundrecension

”Att Telge energi satsar på hållbar el vet nog många men de går längre än de flesta genom att enbart sälja 100% förnyelsebar el och har även tillägg som 100% svensk sol.

Mycket vänlig och hjälpsam personlig kundservice varje gång. Har bara positiva saker att säga om detta bolag.

Keep it up!” — Jens